Хлопчик, що любив дивитися у вікно

Posted: суботу, 24 березня 2012 р. by v1v0zabra in
0

Він часто дивився у вікно. Певне постійно. Зрання зустрічав веселе Сонечко, що лише прокидалось, розпрямляло свої промінчики, обіймало землю й радісно посміхалось. Небо починало фарбуватися у різні неповторні кольори, створюючи фантастичну ірреальну картину.
Проходило зовсім мало часу, як вулицями починали метушитися люди. Було щось дотепне у цьому їх поспіху. Вони були сонні, невиспані, злі. Вони викликали сміх у хлопчика, котрий любив дивитися у вікно. Ті люди котрих він не знав, здавались йому дивними, але час від часу і йому хотілось метушитися поряд із ними, і, нарешті, дізнатись — які вони? Але навряд він колись дізнається про те, бо вийти з цієї квартири йому не доля.
Дивлячись як летять птахи мріяв і сам стати птахом. Покинувши це крісло разом із нікчемним тілом, котре його не слухається він мріяв злетіти у небо, і не сідаючи літати... літати... літати... Мабуть він би й справді ніколи не сідав, бо насидівся за свій невеликий вік.
За спогляданням того метушіння час спливав швидко. Сонечко потрошку збиралось додому й неквапливими кроками йшло. Світло починало зменшуватись, зменшуватись... Сонечко потрошку ховалось за горизонт, а замість нього випливав молодий місяць. Замість сонечка встелював промінчиками дорогу. Але один дивний промінь потрапив на підвіконня хлопчика, котрий любив дивитися у вікно. До того променя приєднувались інші. Нарешті з променів утворилася місячна дорога. Місяць запрошував хлопчика на прогулянку до себе.
Але як? - запитував хлопчик не вірячи. - Я ж не можу рухатись
-Як це не можеш? - запитав Місяць. - Забудь про те. Просто бери і йди до мене, а я тебе спіймаю і триматиму.

Неквапливими рухами хлопчик почав підійматися думаючи, що то йому сниться. А Місяць посміхався йому на зустріч підтримуючи променями. Крок за кроком, йшов місяцевою дорогою той, хто любив дивитися у вікно.
На ранок ніхто не зустрічав Сонечко в тому вікні. Воно було здивоване, але мабуть здогадалось, що хлопчик залишився блукати місяцевими дорогами, разом зі своїм новим другом — Місяцем.
09.03.2012.

0 коментарі:

ShareThis