"Пан з пана, чи пан з Івана", або про зарозумілих розумників.

Posted: вівторок, 11 вересня 2012 р. by v1v0zabra in
1


Деколи, як послухаю своїх знайомих, або почитаю різні історії, та коментарі на блоґах\форумах - хочеться хапатися за голову. Певне, не в мене одного складається враження, що там ледь не суцільні генії, які народились геніями, і одразу все знали. Звісно є такі речі, як “затупив”, “недочитав”, “нездібний”, але це зовсім не привід для знущання. Ви хочете сказати, що ви завжди все знали, і ніколи не були новачками? Це нонсенс. Чи може все в іншому криється: вас принижували в дитинстві такі ж самі, ким ви стали; чи просто ви не можете нікому нічого довести в реальності, і виливаєте купу бруду на інших, хто не настільки добре знається як ви; чи просто ви закомплексована зануда, яка може себе реалізувати лише так; чи ви навіть на найменший прояв культури й поваги\самоповаги не здатні.


Як показала практика, коли такі люди зустрічаються із тими, хто знає краще за них - вони починають кидатися слиною і переходити на особистості, замість того, щоб адекватно і толерантно довести свою думку.
Інша практика довела, що людина, яка справді толков і гарно знає -  допоможе, і детально все пояснить. Ну бува зриваючись, коли ви реально гальмуєте мозком.

Чомусь згадалась історія розказана бабусями від бабусь. Колись один чоловік, уже не молодий, пас овець, і стомлений заснув. Вівці відчувши волю зайшли у панську пшеницю. Злющий пан приїхав, щоб покарати вівчаря, та той йому сказав: “Ну що поробиш, вина моя. Старий трохи, та стомлений був, тож заснув. А стомлений був бо у вас вчора працював, та ніч не спав. Якщо ви пан з пана, то ви мене пробачите, а якщо ви пан з Івана, то ще й голову мені зотнете.” Пан постояв, скривився, сів у бричку та й поїхав назад.

До чого це я? Потрібно пам’ятати, що правила хорошого тону, ввічливість,  ваша здатність слухати, розуміти, та допомогти - завжди повернуться до вас тим же. Ви знаєте щось більше за інших? Поділіться цим, подайте це доступно на своєму блозі, на форумі. Наперед знаєте усі дурні питання які можуть вам поставити? Нічого плюватись, напишіть коротенький мануал, де розкриєте усі нюанси тієї чи іншої проблеми. Для чого це вам? Ну тоді переставайте пирскати слиною, і взагалі убережіть свої нерви читаючи такі дурні питання, і тим більш відповідаючи на них. Раптом тупий юзер виявиться не настільки тупим і поставить влучне питання, на яке ви зможете дати лише одну відповідь: “поґуґли”.

1 коментарі:

  1. Unknown says:

    дуже влучно. мене це теж завжди турбувало. не одноразово відчувала себе приниженою через найменші дрібниці
    як кажуть: "будь мудрішим - і не показуй цього".
    і як на мене, мудрий той, хто ділиться знаннями, а не хизується ними.

ShareThis