Бернгард Шлінк. Читець.

Posted: суботу, 29 вересня 2012 р. by Unknown in Мітки: , ,
0




  Книга Бернгарда Шлінка “Читець” вийшла друком ще у 1995 році, та на просторі СНД набула популярності лише кілька років тому. Феноменальний роман, який викликав такий же фурор, як і “Парфюмер”, перекладений 39 мовами, і лауреат численних премій.

    Роман розповідає про близькі відносини 15-ти річного юнака із дорослою жінкою, які, однак, несподівано обірвались, коли вона зникає. Через 8 років доля знову зводить героїв разом, і лише тепер, через стільки років розкриваються таємниці минулого.
    Не знаю, чи можна назвати роман геніальним, скоріше ні, але шедевром він стає мимовільно. Не дивлячись на доволі напружену сюжетну лінію, ми спостерігає спокійний, беземоційний виклад, що ведеться від першої особи. Поступово, крок за кроком, автор розкриває нам вузли пам’яті. Але саме ця, моментами перебільшена емоційна стриманість не дозволяє роману розривати читача, шокувати його, змушувати плакати, переживати душевно.
    Після того, як ви перегорнете останню сторінку, ви не відчуватимете душевного спустошення, ви не відчуєте катарсису, але ця книга змусить вас ненадовго замислитись, ще і ще прокручуючи перед очима драму людського життя.        

Оцінка: 10 з 10

0 коментарі:

ShareThis